Du behöver

  • 6 st ägg
  • 50 g parmesanost riven
  • 50 g riven ost t ex gratängost
  • salt och vitpeppar
  • 1 tsk citronskal finrivet
  • persilja ca 1 dl finhackad
  • 2.5 dl spaghetti kokt
  • olja till stekning

Gör så här

1
Vispa ihop äggen med den rivna osten och krydda med salt, peppar och citronskal. Blanda i hackad persilja och den kalla kokta spaghettin.

2
Hetta upp olja i en liten teflonstekpanna, diameter cirka 22 cm. Häll i omelettsmeten och stek omeletten under lock på svag värme tills undersidan är guldgul. Vicka lite på pannan så att den lösa omelettsmeten rinner ut i kanterna.

3
Låt omeletten glida över på ett fat, vänd den och stek också den andra sidan guldgul. När omeletten är fast låter man den glida över på fatet igen. Låt den svalna och ta med på picknick.


Kommentar:
Ta fram picknickkorgen och gör som Ingela Rosander på Österlen i Skåne: Packa picknick med barnen.