Du behöver
- 1 tråg sopprötter (2 morötter, 1 bit rotselleri,
- 1 palsternacka, 1/2 purjo)
- 2 msk smör
- 1-2 msk curry
- 1/2 tsk mald spiskummin
- 1 krm kajennpeppar
- salt, vitpeppar
- 10 cm ingefärsrot
- 2 vitlöksklyftor
- 500 g kycklingfilé i strimlor
- 2 1/2 msk vetemjöl
- 1 burk (300 g) aprikoser med spad
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl (kokos)mjölk
- 1 röd chilifrukt
- ca 200 g skalade räkor
- 1/2 dl strimlade korianderblad
- rivet skal av 1/2 limefrukt
- Tillbehör:
- 6 portioner (jasmin)ris
- 1/2 skalad fintärnad gurka
- 1 dl cashew- eller jordnötter
- 1 dl riven kokos
- 2 dl matlagningsyoghurt
Gör så här
1
Skala och ansa sopprötterna, strimla allt fint och fräs i smöret i en stekgryta några minuter på medelvärme. Låt curry och spiskummin fräsa med under omrörning ett par minuter, salta, peppra och finriv ingefära och vitlök ner i blandningen. Tillsätt köttet, strö på mjölet och rör om.
2
Späd med fruktspad, crème fraîche och mjölk, koka upp under omrörning och låt sjuda 10 minuter. Smaka av, känn efter om du vill ha mer kryddor i.
3
Ta ur och strimla chilifrukten (använd diskhandskar) och blanda i strimlorna. Vänd i räkor, koriander och limeskal strax före servering, låt allt bli varmt.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows