Du behöver

  • 1 tråg sopprötter (2 morötter, 1 bit rotselleri,
  • 1 palsternacka, 1/2 purjo)
  • 2 msk smör
  • 1-2 msk curry
  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • 1 krm kajennpeppar
  • salt, vitpeppar
  • 10 cm ingefärsrot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g kycklingfilé i strimlor
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 1 burk (300 g) aprikoser med spad
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl (kokos)mjölk
  • 1 röd chilifrukt
  • ca 200 g skalade räkor
  • 1/2 dl strimlade korianderblad
  • rivet skal av 1/2 limefrukt
  • Tillbehör:
  • 6 portioner (jasmin)ris
  • 1/2 skalad fintärnad gurka
  • 1 dl cashew- eller jordnötter
  • 1 dl riven kokos
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

1
Skala och ansa sopprötterna, strimla allt fint och fräs i smöret i en stekgryta några minuter på medelvärme. Låt curry och spiskummin fräsa med under omrörning ett par minuter, salta, peppra och finriv ingefära och vitlök ner i blandningen. Tillsätt köttet, strö på mjölet och rör om.

2
Späd med fruktspad, crème fraîche och mjölk, koka upp under omrörning och låt sjuda 10 minuter. Smaka av, känn efter om du vill ha mer kryddor i.

3
Ta ur och strimla chilifrukten (använd diskhandskar) och blanda i strimlorna. Vänd i räkor, koriander och limeskal strax före servering, låt allt bli varmt.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows