Du behöver

  • 400 g falukorv
  • 2 st gula lökar
  • 1.5 msk margarin eller smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar mald
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl gräddfil
  • 2.5 msk hackad gräslök (eller persilja)

Gör så här

1
Skär korven i centimetertjocka strimlor. Skala och hacka löken. Fräs korv och lök i matfettet i stekpanna.

2
Strö över vetemjöl, rör om och blanda i mjölken, lite i taget så att det blir en tjock sås. Tillsätt salt, peppar och tomatpuré. Sjud det hela sakta på svag värme cirka 5 minuter. Rör i gräddfilen och värm – utan att koka – till lagom ättemperatur. Strö gräslök eller persilja över korven i sin sås. Servera med kokt ris, pressad potatis eller pasta (vid äggallergi – välj pasta som passar).