Du behöver

  • 4 flĂ€skkotletter
  • 1-2 msk margarin eller smör
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • ca 3 dl apelsinjuice eller pressad apelsin
  • ca 3 msk fransk osötad senap
  • (1-2 pressade vitlöksklyftor)
  • 1 liten purjolök

Gör sÄ hÀr

1
Stek/bryn kotletterna i stekpanna pÄ medelvÀrme sÄ att de fÄr fin fÀrg runtom. Strö pÄ salt och mal över peppar. Blanda apelsinjuice eller

2
pressad apelsin med senap och eventuellt med pressad vitlök. HÀll blandningen över kotletterna i stekpannan och sjud dem sakta under lock 8-10 minuter.

3
Snitta upp, skölj och finstrimla purjon under tiden. LÀgg strimlet i skyn runt kotletterna och lÄt det mjukna. Klart!

4
LÀgg gÀrna tunna apelsinskivor pÄ köttet. Servera med potatiskroketter.


Kommentar:
AllergirÄd: Servera med potatis eller ris vid ev. allergi.