Du behöver
- 4 flÀskkotletter
- 1-2 msk margarin eller smör
- 1/2-1 tsk salt
- 1-2 krm svartpeppar
- ca 3 dl apelsinjuice eller pressad apelsin
- ca 3 msk fransk osötad senap
- (1-2 pressade vitlöksklyftor)
- 1 liten purjolök
Gör sÄ hÀr
1
Stek/bryn kotletterna i stekpanna pÄ medelvÀrme sÄ att de fÄr fin fÀrg runtom. Strö pÄ salt och mal över peppar. Blanda apelsinjuice eller
2
pressad apelsin med senap och eventuellt med pressad vitlök. HÀll blandningen över kotletterna i stekpannan och sjud dem sakta under lock 8-10 minuter.
3
Snitta upp, skölj och finstrimla purjon under tiden. LÀgg strimlet i skyn runt kotletterna och lÄt det mjukna. Klart!
4
LÀgg gÀrna tunna apelsinskivor pÄ köttet. Servera med potatiskroketter.
AllergirÄd: Servera med potatis eller ris vid ev. allergi.