Du behöver
- 4 fläskkotletter
- 1-2 msk margarin eller smör
- 1/2-1 tsk salt
- 1-2 krm svartpeppar
- ca 3 dl apelsinjuice eller pressad apelsin
- ca 3 msk fransk osötad senap
- (1-2 pressade vitlöksklyftor)
- 1 liten purjolök
Gör så här
1
Stek/bryn kotletterna i stekpanna på medelvärme så att de får fin färg runtom. Strö på salt och mal över peppar. Blanda apelsinjuice eller
2
pressad apelsin med senap och eventuellt med pressad vitlök. Häll blandningen över kotletterna i stekpannan och sjud dem sakta under lock 8-10 minuter.
3
Snitta upp, skölj och finstrimla purjon under tiden. Lägg strimlet i skyn runt kotletterna och låt det mjukna. Klart!
4
Lägg gärna tunna apelsinskivor på köttet. Servera med potatiskroketter.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Allergiråd: Servera med potatis eller ris vid ev. allergi.