Du behöver

  • 4 fläskkotletter
  • 1-2 msk margarin eller smör
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • ca 3 dl apelsinjuice eller pressad apelsin
  • ca 3 msk fransk osötad senap
  • (1-2 pressade vitlöksklyftor)
  • 1 liten purjolök

Gör så här

1
Stek/bryn kotletterna i stekpanna på medelvärme så att de får fin färg runtom. Strö på salt och mal över peppar. Blanda apelsinjuice eller

2
pressad apelsin med senap och eventuellt med pressad vitlök. Häll blandningen över kotletterna i stekpannan och sjud dem sakta under lock 8-10 minuter.

3
Snitta upp, skölj och finstrimla purjon under tiden. Lägg strimlet i skyn runt kotletterna och låt det mjukna. Klart!

4
Lägg gärna tunna apelsinskivor på köttet. Servera med potatiskroketter.


Kommentar:
Allergiråd: Servera med potatis eller ris vid ev. allergi.

Tillagningstid
20 minuter
Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows