Du behöver
- 13.5 st potatis medelstora
- smör eller margarin
- 1.5 tsk salt
- 3 msk ost vällagrad ost
- 2 msk ströbröd finsiktat
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Skala och skär potatisarna i tunna skivor – men inte helt igenom. Lätt gjort, om du lägger en liten skärbräda på en större och skivar potatisarna med knivspetsen mot den lilla skärbrädan som hindrar att potatisen blir skivad rakt igenom.
3
Lägg nu potatisarna med den skivade sidan upp på ett smort ugnssäkert fat eller i en smord långpanna. Pensla potatisen med smält fett och stek dem mitt i ugnen tills de fått färg och är mjuka, cirka 45 minuter. (Prova med provnål.) Pensla potatisen med fett några gånger till under stekningen. Strö efter halva stektiden över saltet och osten. Sikta eventuellt också över lite ströbröd. Stek tills potatisen är frasig och ljust guldgul.