Du behöver
- 50 g smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk polenta majsgryn
- 3 dl mjölk
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm vitpeppar malen
- 1 krm muskotnöt riven
- 2.5 dl lutfisk tillagad, väl avrunnen kall
- 3.5 st ägg
Till formarna:
smör generöst med
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölsorterna. Tillsätt mjölken och låt koka upp till en ganska tjock sås. Smaka av med salt, peppar och muskot. Låt svalna. Rör ner fisken och äggulorna. Vispa vitorna separat till ett hårt skum. Blanda skum och fiskstuvning. Smöra fyra raka portionsformar (rymmandes 2 dl). Fördela smeten. Ställ formarna i vattenbad och grädda dem i 200 graders ugnsvärme cirka 25 minuter.