Du behöver
- 100 g laxfilé renskuren
- 1 msk dill finhackad
- 1/2-1 st schalottenlök finhackad
- 0.5 msk olivolja
- 1 tsk pressad limesaft
- 0.25 tsk gourmetsalt
- 0.5 krm svartpeppar grov
- 2 st bröd eller 4 skivor rostat vitt
Gör så här
1
Finhacka laxfilén för hand, då blir den inte färslik som när den findelas i maskin. Blanda med dill, lök, olja, lime, salt och peppar. Låt stå kallt 15-30 minuter.
2
Ta med mått ut 4 små kanapéer av brödskivorna, 5 centimeter i diameter. Packa laxen i samma mått och ta ut medaljonger att lägga ovanpå kanapéerna. Nu är de klara att ätas till kokt sparris, eller att serveras med sparriscappuccino (för recept se rubriken nedan).
3
Laxtartarerna kan bräckas hastigt i stekpanna med lättbrynt smör om så önskas.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows