Du behöver

  • 100 g laxfilé renskuren
  • 1 msk dill finhackad
  • 1/2-1 st schalottenlök finhackad
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk pressad limesaft
  • 0.25 tsk gourmetsalt
  • 0.5 krm svartpeppar grov
  • 2 st bröd eller 4 skivor rostat vitt

Gör så här

1
Finhacka laxfilén för hand, då blir den inte färslik som när den findelas i maskin. Blanda med dill, lök, olja, lime, salt och peppar. Låt stå kallt 15-30 minuter.

2
Ta med mått ut 4 små kanapéer av brödskivorna, 5 centimeter i diameter. Packa laxen i samma mått och ta ut medaljonger att lägga ovanpå kanapéerna. Nu är de klara att ätas till kokt sparris, eller att serveras med sparriscappuccino (för recept se rubriken nedan).

3
Laxtartarerna kan bräckas hastigt i stekpanna med lättbrynt smör om så önskas.

Portioner
2 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows