Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 1 st fänkål stånd
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 400 g passerade tomater
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • blekselleri

Gör så här

1
Skala och hacka löken, ansa och tärna fänkålen. Låt puttra i olivolja tills allt blir mjukt men utan att få färg. Strö över vetemjöl och mixa till en puré.

2
Mät upp vatten i en kastrull, lägg i buljongtärningen och koka upp.

3
Tillsätt passerad tomat och grönsakspurén. Låt koka upp igen och smaka av med salt och peppar. Rör försiktigt ner lättvispad grädde. Servera med en stjälk blekselleri åt var och en.