Du behöver

  • 500 g pumpa renskuret fruktkött av
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 1.5 dl vatten
  • 3 dl apelsinjuice (helst färskpressad)
  • 3 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3.5 dl tranbär (ca 150 g), färska eller frysta

Till servering:

crème fraîche
rucolasallad
sötmandel hackad
tranbär färska eller torkade

Gör så här

1
Lägg pumpa, vitlök, vatten, apelsinjuice, socker, salt och peppar i en gryta. Låt koka upp och lägg på locket. Sänk värmen och låt sjuda i cirka 30 minuter, tills pumpan är mjuk.

2
Tillsätt tranbär och låt sjuda ytterligare cirka 10 minuter. Mixa soppan med stavmixer eller i en blender tills konsistensen är helt jämn. Smaka eventuellt av med mer socker, salt och peppar.

3
Servera soppan rykande varm med crème fraîche, grovriven rucola, sötmandel och tranbär.


Kommentar:
Tips!
Inga tranbär? Prova med röda vinbär!