Du behöver
- 500 g pumpa renskuret fruktkött av
- 6 st vitlöksklyftor
- 1.5 dl vatten
- 3 dl apelsinjuice (helst färskpressad)
- 3 tsk strösocker
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 3.5 dl tranbär (ca 150 g), färska eller frysta
Till servering:
crème fraîche
rucolasallad
sötmandel hackad
tranbär färska eller torkade
Gör så här
1
Lägg pumpa, vitlök, vatten, apelsinjuice, socker, salt och peppar i en gryta. Låt koka upp och lägg på locket. Sänk värmen och låt sjuda i cirka 30 minuter, tills pumpan är mjuk.
2
Tillsätt tranbär och låt sjuda ytterligare cirka 10 minuter. Mixa soppan med stavmixer eller i en blender tills konsistensen är helt jämn. Smaka eventuellt av med mer socker, salt och peppar.
3
Servera soppan rykande varm med crème fraîche, grovriven rucola, sötmandel och tranbär.
Tips!
Inga tranbär? Prova med röda vinbär!