Du behöver

  • 2 fina limefrukter
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk väl krossade korianderfrön
  • 1 tsk olivolja
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 krm nymalen svartpeppar
  • 1/2 skalad kålrabbi
  • korianderblad eller annat kryddgrönt

Gör så här

1
Halvera limefrukterna på längden och gröp fruktköttet ur skalen. Spara skalhalvorna i plastpåse i kylen.

2
Pressa saften ur fruktköttet, cirka 4 msk, och blanda den med honung, koriander, olja, salt och peppar. Grovriv kålrabbin rakt ner i marinaden, vänd om ordentligt och låt stå högst en timme i kylen (annars blir beskan för stor).

3
Blanda det marinerade rivet med örtblad och fördela i limeskalen.

4
Servera som mellanrätt eller aptitretare.


Kommentar:
Digestif kallas den lilla rätt som är en uppfriskande matsmältningshjälp mitt i en flerrättersmeny. Råriven kålrabbi marinerad med limejuice och koriander gör susen.
Kålrabbin är en rotfrukt med riv – en gammal kulturväxt som skördas i augusti. Länkar till fler recept med kålrabbi hittar du nedan!