Du behöver

  • Tacos:
  • 12 majstortillas
  • 2 potatisar, kokta stora
  • 1 mozzarellaost ˆ 125 g, skuren i smala stavar
  • 1-2 dl vegetabilisk olja
  • Grön salsa:
  • 7 dl vatten
  • 7 tomatillos eller gröna tomater, skalade eller konserverade
  • 1 gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 chilis serrano
  • 1-1 1/2 dl koriander, färsk hackad
  • 1/2 avokado
  • salt
  • Röd salsa:
  • 7 dl vatten
  • 1 1/2 tomat
  • 1/2 gul lök, skivad
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 chilis chipotle
  • 1-2 chilis serrano
  • salt
  • Garnering:
  • 1 dl cr?me fraiche
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 dl grädde
  • 1 1/2 dl fetaost, finhackad

Gör så här

1
Grön salsa: Koka upp vattnet till den gröna salsan i kastrull. Tillsätt tomatillos, halva löken, tre vitlöksklyftor och chilin. Låt koka i 30 minuter under lock. Ta av kastrullen och kyl. Sila av, men spara vattnet. Blanda det kokta med andra halvan av löken, två vitlöksklyftor, koriandern och avokadon i en matberedare. Smaksätt med lite salt. Blir salsan för tjock så tunna ut den med lite av kokspadet.

2
Röd salsa: Koka upp vattnet till den röda salsan i en kastrull. Tillsätt tomat, hälften av löken, tre vitlöksklyftor samt chilin. Låt koka under lock i 25 minuter. Ta av kastrullen och kyl. Sila av, men spar vattnet. Blanda det kokta med resten av löken samt två vitlöksklyftor i en matberedare. Smaksätt med salt. Blanda med lite av kokspadet till rätt konsistens. Salsan ska vara ganska tjock.

3
Tacos: Värm tortillan i en stekpanna eller mikrougn. Lägg på lite skivad potatis och oststavar. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Hetta upp oljan i en stekpanna med höga kanter. Stek tacosen på båda sidor tills de blir krispiga. Låt rinna av på hushållspapper. Lägg två, tre tacos på varje tallrik tillsammans med grön och röd salsa. Blanda cr?me fraiche, gräddfil och grädde och häll över. Strö över hackad ost.