Du behöver
- 1 st knippe salladslök
- 1 msk smör
- 8 dl grönsaksbuljong
- 2 kruka vattenkrasse
- 0.5 tsk salt
- 2 krm peppar
- maizenaredning ljus
- 1/2-1 dl matlagningsgrädde 15%
Äpple-gräslökssmör:
1 st äpple
1 st gräslök gärna med vitlökssmak
2 msk margarin eller smör
Gör så här
1
Skölj och hacka salladslöken. Fräs den lätt i smöret några minuter utan att den tar färg. Häll i grönsaksbuljong. Låt soppan koka upp. Skölj vattenkrassen, lägg i den och låt koka 3-4 minuter. Mixa soppan. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar. Red med lite maizena.
2
Häll upp soppan i skålar och ringla i lite grädde.
3
Skala äpplet och grovriv det. Hacka gräslöken och blanda med äppelrasp och lättmargarin eller smör. Servera soppan varm med fullkornsbröd toppat med grönsaksröran.
Här har vi sparat på fettet och slösat med det gröna. Så njut av måltiden och ät gärna en trerätters!