Du behöver

  • 1 st knippe salladslök
  • 1 msk smör
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 kruka vattenkrasse
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • maizenaredning ljus
  • 1/2-1 dl matlagningsgrädde 15%

Äpple-gräslökssmör:

1 st äpple
1 st gräslök gärna med vitlökssmak
2 msk margarin eller smör

Gör så här

1
Skölj och hacka salladslöken. Fräs den lätt i smöret några minuter utan att den tar färg. Häll i grönsaksbuljong. Låt soppan koka upp. Skölj vattenkrassen, lägg i den och låt koka 3-4 minuter. Mixa soppan. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar. Red med lite maizena.

2
Häll upp soppan i skålar och ringla i lite grädde.

3
Skala äpplet och grovriv det. Hacka gräslöken och blanda med äppelrasp och lättmargarin eller smör. Servera soppan varm med fullkornsbröd toppat med grönsaksröran.


Kommentar:
Här har vi sparat på fettet och slösat med det gröna. Så njut av måltiden och ät gärna en trerätters!