Du behöver

  • 3 st avokado
  • 4.5 dl grönsaksbuljong eller fond
  • saft pressad av 1 limefrukt
  • salt
  • svartpeppar

Marinerade kräftor:

1 st kräftstjärtar i lag (ca 380 g)
2 msk olivolja
1 msk japansk soja
1 msk mango chutney
svartpeppar grovmald

Gör så här

1
Börja med att marinera kräftorna. Låt kräftstjärtarna rinna av noga och lägg dem i en liten skål.

2
Vispa samman olja, soja och mango chutney. Smaksätt med peppar efter tycke och smak. Häll marinaden över kräftorna och blanda om väl. Låt kräftorna stå kallt under tiden soppan lagas.

3
Dela avokadofrukterna och gröp ur dem. Lägg fruktköttet i en matberedare eller mixer. Starta maskinen och tillsätt lite buljong i taget. Låt maskinen gå tills soppan är slät och jämn. Späd med mer buljong om soppan önskas tunnare. Smaka av med limesaft, lite salt och peppar.

4
Trä upp en del av kräftorna på spett och lägg resten direkt i sopptallrikarna.

5
Servera rätten kall med spetten och bröd som passar vid eventuell allergi.