Du behöver

  • råsocker
  • 2.5 dl apelsinsaft färskpressad
  • körsbär drygt 1 liter urkärnade mogna

Hallonsorbet:

450 g hallon lättsockrade
2 dl vatten
2.5 msk strösocker
3 st äggvitor
strösocker ytterligare 2-3 msk

Gör så här

1
Rör ut rörsockret i apelsinsaften tills det smälter. Lägg i körsbären och ställ kallt.

2
Mosa de tinade hallonen med vatten och lite socker, gärna i matberedare. Frys 1-2 timmar. Vispa med elvisp äggvitorna till hårt skum, vispa till sist i 2-3 msk socker. Vispa i den halvfrysta hallonmassan. Frys alltihop ett par timmar, rör om i sorbeten ett par gånger under tiden. Servera de marinerade körsbären med en sked hallonsorbet.


Kommentar:
En dessert som serveras på Sletten Kro. Sletten är ett litet fiskeläge som ligger längs med Nordsjällands kust.