Du behöver
- 200 g kalvlever
 - 100 g finhackad gul lök
 - smör
 - 1/2 tsk salt
 - 1 krm mald ingefära
 - 1 krm mald vitpeppar
 - 1 krm malda nejlikor
 - färdigkavlad smördeg
 
Gör så här
1
                Skär levern i små tärningar.
            
2
                Stek först löken försiktigt i smör och ta upp den. Stek därefter kalvlevern och krydda den i stekpannan.
            
3
                Blanda lever och lök, som sedan ska stå och svalna lite.
            
4
                Skär smördegen i kvadratiska plattor och lägg lite leverfyllning på varje platta. Täck med en lika stor smördegsplatta och tryck till kanterna.
            
5
                Pensla med äggvita och grädda smördegspastejerna i 200 grader varm ugn cirka 20 minuter.
            
6
                Servera med grönsallad och dressing.
            
7
                Gör pastejerna små om du vill ha dem som drinktilltugg.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Det här är ett av recepten i “Meny från Brahes tid” från restaurang Strandgården på Visings ö.