Du behöver

  • 200 g kalvlever
  • 100 g finhackad gul lök
  • smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald ingefära
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 1 krm malda nejlikor
  • färdigkavlad smördeg

Gör så här

1
Skär levern i små tärningar.

2
Stek först löken försiktigt i smör och ta upp den. Stek därefter kalvlevern och krydda den i stekpannan.

3
Blanda lever och lök, som sedan ska stå och svalna lite.

4
Skär smördegen i kvadratiska plattor och lägg lite leverfyllning på varje platta. Täck med en lika stor smördegsplatta och tryck till kanterna.

5
Pensla med äggvita och grädda smördegspastejerna i 200 grader varm ugn cirka 20 minuter.

6
Servera med grönsallad och dressing.

7
Gör pastejerna små om du vill ha dem som drinktilltugg.


Kommentar:
Det här är ett av recepten i “Meny från Brahes tid” från restaurang Strandgården på Visings ö.