Du behöver
- 200 g kalvlever
- 100 g finhackad gul lök
- smör
- 1/2 tsk salt
- 1 krm mald ingefära
- 1 krm mald vitpeppar
- 1 krm malda nejlikor
- färdigkavlad smördeg
Gör så här
1
Skär levern i små tärningar.
2
Stek först löken försiktigt i smör och ta upp den. Stek därefter kalvlevern och krydda den i stekpannan.
3
Blanda lever och lök, som sedan ska stå och svalna lite.
4
Skär smördegen i kvadratiska plattor och lägg lite leverfyllning på varje platta. Täck med en lika stor smördegsplatta och tryck till kanterna.
5
Pensla med äggvita och grädda smördegspastejerna i 200 grader varm ugn cirka 20 minuter.
6
Servera med grönsallad och dressing.
7
Gör pastejerna små om du vill ha dem som drinktilltugg.
Det här är ett av recepten i “Meny från Brahes tid” från restaurang Strandgården på Visings ö.