Du behöver

  • 300 g lövbiff i strimlor
  • 4 potatisar
  • 2 stora morötter
  • 3-4 stjälkar selleri
  • ca 1 dl strimlad purjolök
  • ca 1 dl finstrimlad vitkål
  • 3 msk (raps)olja
  • 2 grovhackade persiljekvistar
  • färsk eller torkad hel ingefära
  • soja, salt
  • Att äta till:
  • brytbröd

Gör så här

1
Strimla lövbiffen. Skala och finstrimla potatis, morötter och selleri. Värm woken eller en stor stekpanna så att den blir het. Skeda i oljan. Lägg i biffstrimlorna och bryn dem lätt. Ta upp dem på ett fat. Lägg det “gröna” samt persilja i pannan. Lyft och vänd ingredienserna hela tiden i cirka 5 minuter tills de är blanka. Riv över lite ingefära. Stänk i lite soja.

2
Sänk värmen och lägg på lock. Rätten är klar efter cirka 10 minuter när potatisstrimlorna börjar bli mjuka. Vänd i köttstrimlorna. Salta eventuellt.