Du behöver
- 300 g lövbiff i strimlor
- 4 potatisar
- 2 stora morötter
- 3-4 stjälkar selleri
- ca 1 dl strimlad purjolök
- ca 1 dl finstrimlad vitkål
- 3 msk (raps)olja
- 2 grovhackade persiljekvistar
- färsk eller torkad hel ingefära
- soja, salt
- Att äta till:
- brytbröd
Gör så här
1
Strimla lövbiffen. Skala och finstrimla potatis, morötter och selleri. Värm woken eller en stor stekpanna så att den blir het. Skeda i oljan. Lägg i biffstrimlorna och bryn dem lätt. Ta upp dem på ett fat. Lägg det “gröna” samt persilja i pannan. Lyft och vänd ingredienserna hela tiden i cirka 5 minuter tills de är blanka. Riv över lite ingefära. Stänk i lite soja.
2
Sänk värmen och lägg på lock. Rätten är klar efter cirka 10 minuter när potatisstrimlorna börjar bli mjuka. Vänd i köttstrimlorna. Salta eventuellt.