Du behöver

  • 1 burk grön sparris, 340 g
  • 1 gul lök, ca 50 g
  • 2 tsk smör
  • ca 150 g isbergssallad
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt, svartpeppar, vitlök
  • 1 dl grovt riven manchego-ost
  • 2 ägg
  • kajennpeppar
  • 12 tarteletter (finns färdiga i förpackning)

Gör så här

1
Öppna sparrisburken och låt sparrisen rinna av i ett durkslag.

2
Skala och hacka löken. Fräs lökhacket utan att det tar färg i smöret.

3
Strimla isbergssalladen. Lägg strimlorna i stekpannan med löken. Vänd runt med stekspade och häll i vinet. Späd med grädden. Låt puttra tills löken är mjuk, cirka 5 minuter. Krydda. Låt svalna av något. Blanda i ost och ägg.

4
Värm ugnen till 175 grader. Fördela smeten i tarteletterna.

5
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt svalna.

6
Dofta över lite kajennpeppar vid serveringen.


Kommentar:
Tapas i norra Spanien är som minibakelser – men utan sötma.
Fler tapas hittar du om du klickar på länkarna nedan!