Du behöver
- 1 burk grön sparris, 340 g
 - 1 gul lök, ca 50 g
 - 2 tsk smör
 - ca 150 g isbergssallad
 - 1/2 dl vitt vin
 - 1 dl matlagningsgrädde
 - salt, svartpeppar, vitlök
 - 1 dl grovt riven manchego-ost
 - 2 ägg
 - kajennpeppar
 - 12 tarteletter (finns färdiga i förpackning)
 
Gör så här
1
                Öppna sparrisburken och låt sparrisen rinna av i ett durkslag.
            
2
                Skala och hacka löken. Fräs lökhacket utan att det tar färg i smöret.
            
3
                Strimla isbergssalladen. Lägg strimlorna i stekpannan med löken. Vänd runt med stekspade och häll i vinet. Späd med grädden. Låt puttra tills löken är mjuk, cirka 5 minuter. Krydda. Låt svalna av något. Blanda i ost och ägg.
            
4
                Värm ugnen till 175 grader. Fördela smeten i tarteletterna.
            
5
                Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt svalna.
            
6
                Dofta över lite kajennpeppar vid serveringen.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Tapas i norra Spanien är som minibakelser – men utan sötma.
Fler tapas hittar du om du klickar på länkarna nedan!