Du behöver
- 1 burk grön sparris, 340 g
- 1 gul lök, ca 50 g
- 2 tsk smör
- ca 150 g isbergssallad
- 1/2 dl vitt vin
- 1 dl matlagningsgrädde
- salt, svartpeppar, vitlök
- 1 dl grovt riven manchego-ost
- 2 ägg
- kajennpeppar
- 12 tarteletter (finns färdiga i förpackning)
Gör så här
1
Öppna sparrisburken och låt sparrisen rinna av i ett durkslag.
2
Skala och hacka löken. Fräs lökhacket utan att det tar färg i smöret.
3
Strimla isbergssalladen. Lägg strimlorna i stekpannan med löken. Vänd runt med stekspade och häll i vinet. Späd med grädden. Låt puttra tills löken är mjuk, cirka 5 minuter. Krydda. Låt svalna av något. Blanda i ost och ägg.
4
Värm ugnen till 175 grader. Fördela smeten i tarteletterna.
5
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt svalna.
6
Dofta över lite kajennpeppar vid serveringen.
Tapas i norra Spanien är som minibakelser – men utan sötma.
Fler tapas hittar du om du klickar på länkarna nedan!