Du behöver

  • 3 st potatis medelstora i bitar
  • 1 st broccoli (300 g)
  • 0.5 st burk kidneybönor (200 g)
  • 1 st rödlök liten

Dressing:

1 msk senap
1 1/2 msk pressad citron
1 1/2 msk olivolja
1 msk vatten
1 krm salt doft av vitpeppar
1 msk persilja finhackad

Gör så här

1
Koka potatisbitarna knappt mjuka cirka 10 minuter. Sila av och låt kallna. Skär av broccolitopparna. Skär stjälken i småbitar. Koka stjälkbitarna i saltat vatten 7 minuter. Lägg i topparna och koka ytterligare 3 minuter. Spola av med kallvatten och låt kallna.

2
Spola av bönorna med kallvatten. Hacka rödlöken. Varva potatis, broccoli, bönor och lök.

3
Blanda ingredienserna till dressingen, skumma gärna till den med stavmixer. Hälles över salladen.

4
Önskas kött går det bra med rökt kalkonbröst eller stekt rostbiff i tunna skivor till.