Du behöver
- 1 kg potatis
- 3 msk smör
- mjölk ca 2 dl
- vitpeppar svartpeppar
- salt
Smaktillsats:
1/2-1 krm muskotnöt riven
100 g purjolök fint strimlad
1 st paprika liten finhackad röd
Gör så här
1
Skala potatisen och skär den i mindre bitar och koka tills potatisen är riktigt mjuk, cirka 15 minuter. Häll av vattnet. Ta fram en elvisp. Tryck sönder potatisen med elvispen avstängd. Tillsätt matfett och cirka hälften av mjölken. Sätt på elvispen och vispa moset jämnt och fint i konsistensen. Späd med mer mjölk. Smaksätt med peppar och salt.
2
Smaksätt också moset med lite riven muskotnöt. Blanda hälften av purjon och paprikan i moset och strö resten ovanpå.
Ät stekt korv, gärna kryddstark, eller köttbullar till.