Du behöver
- ca 100 g tärnad bacon
- 1 gul lök, ca 80 g
- 1 burk vita, stora bönor i lag
- ca 200 g majskorn
- 2 dl hönsbuljong på tärning
- kajennpeppar
- 500 g torskfilé
- Panering:
- 1/2 dl ströbröd
- 1/2 dl riven parmesanost
- 2 krm salt
- Till stekning:
- 2 msk jungfruolja
- Garnering:
- finklippt gräslök
Gör så här
1
Fräs bacon i en plastbelagd kastrull. Skala och finhacka löken och fräs med i baconpannan. Häll av vätskan på bönorna och även på majskornen om de är på burk. Blanda bönor och majs i pannan med det övriga. Späd med hönsbuljong.
2
Låt puttra under lock några minuter så att buljongen reduceras. Smaka av med kajennpeppar.
3
Blanda paneringen. Vänd fisken i paneringen. Stek filéerna gyllenbruna i olivoljan.
4
Lägg upp bön- och majsröran på varma, djupa tallrikar. Fördela fiskfiléerna på toppen. Garnera med gräslök.