Du behöver

  • ca 100 g tärnad bacon
  • 1 gul lök, ca 80 g
  • 1 burk vita, stora bönor i lag
  • ca 200 g majskorn
  • 2 dl hönsbuljong på tärning
  • kajennpeppar
  • 500 g torskfilé
  • Panering:
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 2 krm salt
  • Till stekning:
  • 2 msk jungfruolja
  • Garnering:
  • finklippt gräslök

Gör så här

1
Fräs bacon i en plastbelagd kastrull. Skala och finhacka löken och fräs med i baconpannan. Häll av vätskan på bönorna och även på majskornen om de är på burk. Blanda bönor och majs i pannan med det övriga. Späd med hönsbuljong.

2
Låt puttra under lock några minuter så att buljongen reduceras. Smaka av med kajennpeppar.

3
Blanda paneringen. Vänd fisken i paneringen. Stek filéerna gyllenbruna i olivoljan.

4
Lägg upp bön- och majsröran på varma, djupa tallrikar. Fördela fiskfiléerna på toppen. Garnera med gräslök.