Du behöver
- 1 kg potatis t
- vatten
- salt
- 2 st ägg
- 0.5 tsk salt
- 2 msk smör mjukt
Gör så här
1
Skala potatisarna, koka dem mjuka i saltat vatten och låt dem ånga av väl efteråt. Pressa dem genom potatispress eller mosa med potatisstöt. Vispa upp äggen tills de börjar skumma en aning. Vänd ner dem i potatisen tillsammans med salt och smör.
2
Smörj ugnssäkra portionsformar och fyll dem till tre fjärdedelar med potatissmet. Så här långt kan de förberedas.
3
Grädda potatisbriocherna ljusgula mitt i ugnen i 225 grader 20-25 minuter. Stjälp upp dem direkt på tallrikar och servera dem varma. Eller sätt fram formarna med en liten sked på assiett bredvid varje kuvert.
4
Gott till: Grillad eller marinerad och stekt kyckling, kalkon, gås, anka, friterade räkor, stekta laxkotletter eller stekta fiskfiléer, eller med örtsmör och kokt broccoli.
För fler klassiska potatisrätter, klicka på länkarna nedan!