Du behöver

  • 1 kg potatis t
  • vatten
  • salt
  • 2 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk smör mjukt

Gör så här

1
Skala potatisarna, koka dem mjuka i saltat vatten och låt dem ånga av väl efteråt. Pressa dem genom potatispress eller mosa med potatisstöt. Vispa upp äggen tills de börjar skumma en aning. Vänd ner dem i potatisen tillsammans med salt och smör.

2
Smörj ugnssäkra portionsformar och fyll dem till tre fjärdedelar med potatissmet. Så här långt kan de förberedas.

3
Grädda potatisbriocherna ljusgula mitt i ugnen i 225 grader 20-25 minuter. Stjälp upp dem direkt på tallrikar och servera dem varma. Eller sätt fram formarna med en liten sked på assiett bredvid varje kuvert.

4
Gott till: Grillad eller marinerad och stekt kyckling, kalkon, gås, anka, friterade räkor, stekta laxkotletter eller stekta fiskfiléer, eller med örtsmör och kokt broccoli.


Kommentar:
För fler klassiska potatisrätter, klicka på länkarna nedan!