Du behöver
- 1 kg potatis kalla kokta
- 1 st ägg stort
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.75 tsk gourmetsalt
- 3 st potatis råa
Fyllning:
500 g rimmat sidfläsk
1 st rödlök stor
1 krm kryddpeppar finkrossad
Gör så här
1
Mosa eller pressa potatisen i en bunke.
2
Tärna fläsket smått, finhacka löken. Bryn fläsket i stekpanna, fett behöver inte tillsättas. Lägg i löken också, att fräsa med en stund. Krydda med pepparn och låt fyllningen svalna.
3
Vispa upp ägget och blanda snabbt ner i det i potatisen jämte mjöl och salt. Finriv i de råa potatisarna. Fördela hälften av smeten i smord ugnsform, cirka 2 liter. Lägg fyllningen jämnt ovanpå och täck med resten av potatismoset. Grädda cirka 35 minuter i 200 grader varm ugn. Servera med lingon och smält smör.
4
“Grönsaker kan man äta före eller efter, men inte till”, tycker Kent.