Du behöver

  • 700 g laxfilé gravad
  • 1 msk ingefära färsk riven
  • 1.5 msk teriyakisås
  • 1 msk olivolja
  • pepparmix

Grönsaksblandning:

1 st röd paprika
1 st squash liten
1 st minimajs (ca 125 g)
kantareller ca 1 liter färska
1.5 msk olja
salt
peppar

Till servering:

2 st avokado
1 st lime
basilikablad ca 10

Gör så här

1
Skär laxen i portionsbitar och dra ur eventuella ben.

2
Blanda ingefära, Teriyaki marinad, olja och pepparmix. Pensla fisken med blandningen. Låt fisken ligga svalt medan grönsakerna tillagas.

3
Kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela och skiva squashen. Dela eventuellt minimajsen. Ansa och skär svampen i mindre bitar.

4
Fräs först svampen för sig i lite olja. Salta, peppra och håll svampen varm. Fräs sedan grönsakerna i resten av oljan tills de mjuknar. Smaksätt med salt och peppar.

5
Dela, kärna ur och gröp ur fruktköttet ur avokadofrukterna. Mosa med en gaffel. Pressa limefrukten och tillsätt saften. Finhacka basilikablad och tillsätt dem. Blanda allt till en smidig röra.

6
Grilla eller stek laxbitarna i en panna några minuter på varje sida.

7
Servera direkt med grönsaksblandningen och avokadoröran.

8
Bjud bröd (utan mjölk) till, eller kokt ris om du vill ha rätten mer mättande.