Du behöver
- 500 g nötfärs
- 2 msk margarin
- 1 st gul lök
- 3 st stjälkar blekselleri
- 9 dl vatten
- 1 st burk krossade tomater
- 1 st bönor (kidney beans)
- 1 st vitlöksklyfta
- 1.5 tsk chilipeppar
- 1 tsk salt
- 5 dl grönkål fryst
Quesadillas:
1 st Tortillas
1 dl gräddost riven
2.5 msk hackad rödlök
2.5 msk chili hackad grön
Gör så här
1
Fräs köttfärsen i margarinet i en gryta. Ta upp den ur grytan. Grovhacka löken, skiva sellerin. Fräs i grytan några minuter. Lägg tillbaka köttfärsen i grytan.
2
Tillsätt alla ingredienser utom grönkålen. Låt koka i 10 minuter, livligt utan lock.
3
Tillsätt grönkålen, koka ytterligare 5 minuter.
4
Fördela gräddost, rödlök och chili på tortilla. Gratinera i ugn i 250 grader tills osten smält.
5
Servera med salsa, gräddfil och riven ost.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.