Du behöver
- 500 g rostbiff i 1 cm tjocka skivor
- Marinad:
- 1 dl chilisås
- 1 dl olja
- 2 msk vinäger
- 2 msk brun farin
- 1 finhackad gul lök
- (1 pressad vitlöksklyfta)
- 2 tsk timjan
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk grovmalen vit/svartpeppar
- Potatissallad:
- 800-1.000 g små färskpotatisar
- 1 medelstor röd lök
- ca 3 dl mâchesallad eller annan grönsallad
- 50 g rostade pinjenötter eller strimlad sötmandel
- Dressing:
- 4 msk vitvinsvinäger
- knappt 1/2 dl vatten
- 1 tsk kalvfond
- 1 dl (valnöts)olja
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
Skär rostbiffsskivorna i 3 cm breda remsor på längden. Blanda till marinaden och låt köttet ligga i den minst några timmar i kylskåp. Torka av köttet lätt och trä det i sick-sack på oljat metallspett eller vattenlagda bambupinnar. Grilla spetten ca 6 minuter. Vänd dem då och då.
2
Servera med potatissallad: Skiva och koka potatisen. Lägg den i salladsskål. Blanda under tiden dressingen. Häll den över den varma potatisen. Låt stå och dra 10 minuter. Tillsätt skivad lök, mâchesallad och pinjenötter.