Du behöver

  • 500 g rostbiff i 1 cm tjocka skivor
  • Marinad:
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl olja
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk brun farin
  • 1 finhackad gul lök
  • (1 pressad vitlöksklyfta)
  • 2 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen vit/svartpeppar
  • Potatissallad:
  • 800-1.000 g små färskpotatisar
  • 1 medelstor röd lök
  • ca 3 dl mâchesallad eller annan grönsallad
  • 50 g rostade pinjenötter eller strimlad sötmandel
  • Dressing:
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • knappt 1/2 dl vatten
  • 1 tsk kalvfond
  • 1 dl (valnöts)olja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Skär rostbiffsskivorna i 3 cm breda remsor på längden. Blanda till marinaden och låt köttet ligga i den minst några timmar i kylskåp. Torka av köttet lätt och trä det i sick-sack på oljat metallspett eller vattenlagda bambupinnar. Grilla spetten ca 6 minuter. Vänd dem då och då.

2
Servera med potatissallad: Skiva och koka potatisen. Lägg den i salladsskål. Blanda under tiden dressingen. Häll den över den varma potatisen. Låt stå och dra 10 minuter. Tillsätt skivad lök, mâchesallad och pinjenötter.