Du behöver

  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 l vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 500 g couscous
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl citron eller lime
  • 50 g soltorkade tomater
  • salt och peppar
  • 1 st broccoli
  • 1 st purjolök
  • 100 g sockerärter
  • 200 g cocktailtomater eller 4 vanliga i klyftor

Gör så här

1
Häll olivolja, vatten och hönsbuljongtärningar i en kastrull. Koka upp. Ta den sedan från värmen och rör ner couscousgrynen. Lägg på ett lock och låt grynen svälla ett par minuter tills de är mjuka och vätskan sugits upp. Rör ner pressad vitlök, pressad citrus och hackade, soltorkade tomater. Krydda.

2
Dela broccolin i buketter. Lägg dem i kokande vatten några sekunder. Ta upp dem och låt dem rinna av. Rensa purjolöken och skiva den fint. Skär sockerärterna i mindre bitar. Blanda ner grönsakerna och tomater i couscousen.