Du behöver
- 4 medelstora rödbetor
- 2 stånd färsk spenat, 500 g
- 1-2 msk riven pepparrot
- 2 msk jordnöts- eller olivolja
- gourmetsalt
- Att äta till:
- Citronstekt makrill
Gör så här
1
Koka rödbetor knappt mjuka; 20-30 minuter i vatten för nya rödbetor, 45 minuter för gamla, 8-12 minuter i mikron på 750 W. Låt svalna och skala dem.
2
Skiva rötterna tunt med osthyvel eller på rotsaksjärn. Sprid ut skivorna på ett stort fat. Garnera med väl sköljda och strimlade råa spenatblad. Droppa olja över rödbetsskivorna och strö på pepparrot. Salta vid bordet.
3
Citronstekt makrill: Beräkna en generös makrillfilé till var och en. Skölj och torka filéerna väl. Snitta skinnsidan. Doppa dem i en mjölblandning av 1 msk vetemjöl,
4
1 tsk salt och 1/2 tsk citronpeppar. Stek i matfett i medelvarm stekpanna. Pressa citronsaft över strax innan filéerna lyfts ur pannan.