Du behöver

  • 1 tomat
  • 1 liten paprika (eller motsvarande mängd paprika i olika färger)
  • 10 cm purjolök eller 2-3 vårlökar
  • 1/2-1 röd lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 djupfryst kycklingbröst (ca 125 g)
  • 2 msk rund- eller långkornigt ris
  • 3 msk sötsur sås från flaska

Gör så här

1
Ta fram tomaten och skär den i klyftor, skiva paprikan, strimla purjolöken, skiva den röda löken och hacka vitlöken. Ta fram det frysta kycklingbröstet, ris och den sötsura såsen. Riv av ett rejält ark alfolie lämpligt för ugnen.

2
Placera kycklingbröstet, fortfarande fruset, på aluminiumarket. Strö riset runt omkring. Lägg grönsakerna och såsen ovanpå ris och kött. Vik ihop paketet. Sätt in det i 175 graders ugnsvärme. Efter cirka 1 timme och 10 minuter brukar köttet vara klart och riset har sugit åt sig av alla smaker. Eventuellt kan du öppna paketet efter cirka 45 minuter och röra om lite, ifall något riskorn inte nås av spadet från kyckling och grönsaker.


Kommentar:
Fruset kycklingbröst, en timme i ugnen och middagen är serverad. Eller gör klart paketet kvällen före och låt tina till nästa eftermiddag i kylskåpet. Sätt ugnen på 200 grader och laga rätten i cirka 40 minuter.