Du behöver

  • ca 400 g potatis
  • vatten
  • salt
  • 1 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1/2 tsk kumminfrö
  • 1 lagerblad
  • ca 200 g ätfärdig fläskkorv
  • 1 litet spetskålshuvud eller litet kinakålsstånd

Gör så här

1
Koka potatisen för sig i rejält saltat vatten, eller använd en kall potatisrest. Skiva den färdiga potatisen, är den kall värms den i korvspadet.

2
Koka upp vatten och vin med fond och kryddor. Skiva korven och sjud den varm under lock i spadet. Värm eventuellt potatisen kort med korven.

3
Strax före servering: Ta bort de grövsta kålbladen, grovskiva det späda ståndet och slaka strimlorna överst i korvgrytan ett par minuter under lock. Inte för länge, då vissnar kålen och smakar hö. Servera favoritsenapen till.