Du behöver
- ca 400 g potatis
- vatten
- salt
- 1 dl vatten
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 msk grönsaksfond
- 1/2 tsk kumminfrö
- 1 lagerblad
- ca 200 g ätfärdig fläskkorv
- 1 litet spetskålshuvud eller litet kinakålsstånd
Gör så här
1
Koka potatisen för sig i rejält saltat vatten, eller använd en kall potatisrest. Skiva den färdiga potatisen, är den kall värms den i korvspadet.
2
Koka upp vatten och vin med fond och kryddor. Skiva korven och sjud den varm under lock i spadet. Värm eventuellt potatisen kort med korven.
3
Strax före servering: Ta bort de grövsta kålbladen, grovskiva det späda ståndet och slaka strimlorna överst i korvgrytan ett par minuter under lock. Inte för länge, då vissnar kålen och smakar hö. Servera favoritsenapen till.