Du behöver
- 3 dl stora vita bönor
 - 1 1/2 dl tunnskivad purjolök
 - Dressing:
 - 2 msk rödvinsvinäger
 - 1 tsk krossad spiskummin
 - 1 tsk torkad krossad spansk peppar eller färsk röd spansk peppar
 - 3-4 msk (valnöts- eller oliv)olja
 - Att äta till: grillade rotsaker
 
Gör så här
1
                Blötlägg vita bönor i rikligt med vatten över natten. Häll bort vattnet och koka bönorna i nytt osaltat vatten tills de är mjuka, men inte mosiga, cirka 1 timme.
            
2
                Förväll under tiden purjo 2 minuter i kokande saltat vatten. Rör samman ingredienserna till dressingen.
            
3
                Häll vattnet av bönorna och blanda ner purjo och dressing bland de varma bönorna. Salladen kan ätas varm eller kall.
            
4
                Servera med grillspett av rotsaker; blancherade morötter, palsternacka och rotselleri. Bönsalladen passar också till kött och fisk.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







