Du behöver

  • 4 dl förkokt, finskuren blandsvamp
  • 2 msk smör
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 dl fint tärnad rotselleri
  • 4 bifftomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk ströbröd
  • salt och peppar
  • färska basilikablad

Gör så här

1
Smält smöret i en stekpanna och låt lök, svamp och rotselleri puttra sakta på svag värme i cirka 25 minuter

2
Skölj och skär av taket på tomaterna under tiden. Gröp ur dem och finfördela innehållet, lättast är att köra några varv i matberedaren. Lägg de urgröpta tomaterna i en smord ugnssäker form. Sätt ugnen på 225 grader.

3
Strö vetemjölet över svampröran och se till att det blandar sig väl. Tillsätt tomatmix, buljongtärning, tomatpuré och några blad finskuren basilika. Rör om och smaka av med salt och peppar.

4
Fyll tomaterna med svampröran med råge och strö över ströbrödet. Gratinera dem i ugnen i cirka 10 minuter tills tomaterna nått fin färg. Servera med grönsallad till.