Du behöver

  • 2 msk smör/margarin
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 3/4 msk konc. grönsaksfond
  • 1 dl matlagningsgrädde, 15 %
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1/2 msk senap (typ Slotts)
  • 1/2 dl strimlad färsk basilika
  • Att äta till:
  • 600 g morötter
  • 500 g rimmat magert bogfläsk
  • kokt potatis

Gör så här

1
Börja med att skala och strimla morötter och sätta potatis på kokning. Gör sedan såsen: Smält matfettet, vispa ner mjölet och fräs ett par minuter. Ta kastrullen från plattan och vispa ner vatten och fond. Koka upp under omrörning och låt koka några minuter. Tillsätt grädden och smaksätt med salt, peppar och senap.

2
Låt såsen vänta medan morötter läggs i kokande saltat vatten och kokas bara så pass mycket att spänsten blir kvar. Stek det rimmade fläsket.

3
Hetta upp såsen och tillsätt den strimlade basilikan. Lägg upp fläsk, potatis och morötter på tallrikar och ringla såsen över morötterna.