Du behöver

  • 2 st hummer
  • 200 g sallad av olika sorter
  • 1 msk pinjenötter eller pistagenötter
  • 1 msk sultanrussin
  • 100 g rökt sidfläsk

Dillolja:

2 dl olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk hackad dill
salt och vitpeppar
1 tsk strösocker
dill till garnering

Gör så här

1
Skala och dela de kokta humrarna så att du får stjärt och klor för sig och resterande kött för sig. Skölj och ansa salladsbladen och fördela på fyra tallrikar. Skär fläsket i halvcentimeterstora kuber och knaperstek dem.

2
Kör ingredienserna till dilloljan i en matberedare. Blanda hummerkött, russin, nötter och sidfläsk och fördela på salladsbladen.

3
Toppa med en halv stjärt och en klo. Ringla dillolja runt om och garnera med några dillvippor.