Du behöver

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • ca 1/2 dl vatten

Gör så här

1
Smält smöret, låt svalna och rör i socker och ett ägg i sänder. Blanda i mjöl, rör smeten jämn och tunna den med vattnet.

2
Hetta upp ett våffeljärn, smörj och häll i cirka 1 dl av smeten i taget. Grädda till fin färg, ta ur och låt svalna.

3
Servera med kakaokryddad vispgrädde (1 msk kakao, 1 tsk strösocker och 1/2 tsk vaniljsocker per dl vispgrädde) och aprikossylt.

4
Eller lägg hjärtana dubbla med grädden och sylten emellan, som bakelser.

5
Hjärtana kan förvaras ofyllda i frysen någon månad.


Kommentar:
Den här smeten gör hjärtana troget frasiga långt efter avsvalnandet.