Du behöver

  • 150 g shiitakesvamp färsk
  • 5 st vårlök
  • 1 bitar färsk ingefära ca 25 g
  • 22.5 st ishavsräkor tinade stora
  • 0.5 dl olivolja (oliv)olja
  • 2 msk tomatketchup
  • 2 msk kinesiskt risvin
  • 1 dl hönsbuljong eller tärning

Gör så här

1
Ansa och finskiva svampen. Skölj och längsstrimla 5 cm långa bitar av vårlöken. Skala och strimla ingefäran.

2
Skala räkorna, för enkelhets skull (även om man kan göra det vid bordet i stället). Ta bort tarmen på räkorna.

3
Hetta upp woken och låt oljan bli het i den. Låt svampen hastigt steka i oljan, ta upp med hålslev och håll varmt.

4
Fräs så lök och ingefära någon minut, ta upp och håll varmt. Fräs nu räkorna heta, någon minut och ta upp dem. Råa räkor behöver lite tid till för att bli ogenomskinliga. Lägg på serveringsfat och täck så länge.

5
Häll ketchup, vin och buljong i woken, låt koka ihop 2 minuter. Skeda såsen över räkorna på fatet, garnera med svampen.

6
Bjud ris till.