Du behöver

  • 4 bitar sprödbakad torsk
  • 4 st fänkålsstånd i portionsstorlekar

Sås:

3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 msk smör
1 krm salt
1 krm vitpeppar nymalen

Att äta till:

kokt potatis
tomater persilja

Gör så här

1
Här har jag valt den sprödbakade och lättlagade torsken som finns i frysdiskarna. Vill du kan du byta ut den mot de billigare fiskpinnarna.

2
Börja med fänkålen. Lägg i den ansade och halverade (längs med) fänkålen i kokande, saltat vatten och låt den koka cirka 12 minuter. Den ska bli mjuk och tuggbar i konsistensen. Häll av kokvattnet och håll kålen varm.

3
Rör ut mjölet till såsen i lite av den kalla mjölken till en slät, klimpfri redning eller skaka ihop den i en redningsbägare.

4
Häll resten av mjölken i en kastrull och koka upp. Tillsätt redningen i en tunn stråle under omrörning. Låt såsen koka 3 minuter. Dra kastrullen från värmen och tillsätt smör eller margarin i klickar. Låt det smälta ner och rör om. Smaksätt såsen med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan men håll den varm.

5
Stek fisken enligt anvisningar på förpackningen. Servera fisken med fänkålen, som du ringlar sås över. Strö rikligt med persilja på sås och den kokta potatisen.