Du behöver

  • 675 g grön sparris
  • 1 st rädisor liten knippa
  • 7 skiva kokt skinka

Hollandaisesås:

150 g smör
3 st äggulor
3 msk vitt vin
1 msk pressad citron
salt
kajennpeppar

Gör så här

1
Smält smöret. Låt det svalna. Rör ut äggulorna med vinet i en liten kastrull. Ställ ner kastrullen i en större kastrull med sjudande, men ej kokande, vatten. Vispa tills äggulorna tjocknat. Ta från värmen och droppa i det smälta smöret under ständig vispning. Ta inte med bottensatsen. Smaka av med pressad citron, salt och en ytterst liten doft kajenn.

2
Koka sparrisen tills den är mjuk i 4-5 minuter och låt också rädisorna koka med någon minut. Hacka rädisorna fint.

3
Lägg upp sparrisen på heta tallrikar, häll över sås och garnera med hackade rädisor. En skiva skinka är gott till, liksom bröd att bryta.