Du behöver

  • 400 g korv som kan grillas
  • 1 (ca 100 g) gul lök
  • 1 msk smör/margarin
  • 500 g färsk spenat eller 2 paket fryst bladspenat
  • 1 1/2 dl grönsaksbuljong
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 dl kaffegrädde, 12 %
  • salt
  • vitpeppar
  • riven muskotnöt
  • 1 msk grovmalen senap

Gör så här

1
Finhacka löken och fräs den i matfettet så att den blir genomskinlig och glansig. Ansa och skölj spenaten väl. Lägg ner den i kokande vatten och låt den precis koka upp. Häll av vattnet och låt spenaten rinna av väl. Hacka den grovt. Lägg den i en kastrull och häll på buljong och vetemjöl utrört i grädden. Låt småkoka cirka 3 minuter. Blanda i löken. Smaksätt med salt, peppar och muskot. Rör i senapen strax innan spenaten ska serveras.

2
Ät potatis till korven och spenaten.