Du behöver

  • 500 g elefantbönor torkade
  • 1 tsk salt
  • 2 st lagerblad
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk dijonnaise (fransk senapsmajonnäs)
  • 0.5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st blekselleristjälk
  • 1 st knippe gräslök
  • 1 st persilja knippe
  • 1 st röd paprika

Gör så här

1
Blötlägg bönorna i rikligt med vatten över natten. Låt dem rinna av och lägg dem i en kastrull. Täck med vatten och tillsätt salt och lagerblad. Koka dem under lock i cirka 45 minuter tills bönorna är mjuka. Låt dem rinna av.

2
Blanda vinäger, senapsmajonnäs och olivolja. Häll dressingen över de varma bönorna och rör om försiktigt. Krydda. Låt det svalna.

3
Skär blekselleri i tunna skivor. Hacka gräslök och persilja. Tärna paprikan. Vänd ner allt i salladen.


Kommentar:
Elefantbönor är stora vita bönor. Du kan också använda vanliga små vita bönor.