Du behöver

  • 4 prt spenattagliatelle eller annan pasta

Pesto:

2 dl nässlor förvällda
1 st persilja knippa
4 st vitlöksklyftor
pinjenötter eller mandel
0.5 dl västerbottensost riven
0.5 dl parmesanost riven
2.5 dl olivolja
salt grovmald svartpeppar
parmesanost hyvlade flagor av
salvia färsk, eller annan örtkrydda

Att servera till:

parmaskinka tunnskivad

Gör så här

1
Koka pastan. Mixa i matberedare eller mixer nässlor, persilja, vitlök och 1 1/2 dl pinjenötter eller skållad, skalad mandel. Tillsätt och mixa i riven ost. Häll droppvis i oljan med maskinen i gång. Smaka av med salt och peppar.

2
Lägg upp och blanda den ljumma, avrunna pastan med pesto och ostflagor. Strö över resten av pinjenötterna och garnera med färska örtkryddblad. Lägg upp parmaskinkan runt salladen.


Kommentar:
Receptet är hämtat från Hestravikens Wärdshus fem mil sydväst om Jönköping. Värdshuset drivs av familjen Hellström.