Du behöver

Pajbotten:

100 g smör
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten

Fyllning:

300 g Parmesan färsk
3 dl vispgrädde
3 st äggulor

Gör så här

1
Pajbotten: Smula smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och samla snabbt till en deg. Slå in den i plastfilm och låt den vila i kylskåp 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i en pajform, cirka 22 cm i diameter. Nagga den. Grädda den i 10-15 minuter. Låt den svalna innan fyllningen läggs i.

2
<B>Fyllning:</B> Sätt ugnen på 175 grader. Riv den färska parmesanosten fint. Vispa grädden styv och tillsätt äggulorna. Vänd ner osten. Fördela fyllningen i pajskalet och grädda den i cirka 25 minuter tills den stelnat. Täck den med folie om den vill bli för mörk ovanpå.


Kommentar:
Komplettera kräftorna med våra härliga, ljumma ostpajer, en blandad sallad och en underbar marängefterrätt!
Till den här pajen ska du använda färsk parmesanost. En lagrad västerbotten går också bra, bara den är torr och stark.