Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 1/2 dl olivolja
  • 6-7 stora gula paprikor
  • 1 1/2 dl torrt vitt vin
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 liter vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 1 dl vispgrädde
  • salt, peppar

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Fräs den glansig och mjuk i en rymlig kastrull. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar. Låt paprikan fräsa med löken i 4-5 minuter.

2
Tillsätt vin, vatten, buljongtärningar samt finhackad vitlök och finskuren basilika.

3
Låt allt koka i cirka 10 minuter.

4
Mixa soppan i matberedare. Häll tillbaka den i kastrullen, tillsätt vispgrädden och koka upp igen. Smaka av med salt och peppar.