Du behöver

  • 300 g lövbiff
  • 1 bitar ingefära (ca 25 g) färsk
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk maizena
  • 1 msk kinesiskt risvin
  • 4 st stjälkar (ca 100 g)
  • 2 st paprikor gula
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk kinesiskt risvin

Gör så här

1
Strimla köttet centimeterbrett. Skala ingefäran och skiva den tunt. Blanda vatten, salt, maizena och vin. Vänd i kött och ingefära.

2
Skölj och ansa sellerin, strimla stälkarna längs med ett par gånger och skär sedan till 5 cm-bitar. Ansa och strimla paprikan.

3
Hetta upp en wok eller stekpanna, häll i oljan och låt den bli het. Ta upp köttstrimlorna från marinaden med hålslev och stek dem 1 minut i pannan. Ta upp med hålslev igen. Fräs selleri och paprika 1 minut. Lägg tillbaka köttet i oljan. Blanda soja och 1 msk vin i marinaden, rör ner det i pannan. Låt allt bli hett och servera med kokt ris och soja.