Du behöver
- 300 g lövbiff
- 1 bitar ingefära (ca 25 g) färsk
- 2 msk vatten
- 0.5 tsk salt
- 2 tsk maizena
- 1 msk kinesiskt risvin
- 4 st stjälkar (ca 100 g)
- 2 st paprikor gula
- 4 msk olivolja
- 1 msk soja
- 1 msk kinesiskt risvin
Gör så här
1
Strimla köttet centimeterbrett. Skala ingefäran och skiva den tunt. Blanda vatten, salt, maizena och vin. Vänd i kött och ingefära.
2
Skölj och ansa sellerin, strimla stälkarna längs med ett par gånger och skär sedan till 5 cm-bitar. Ansa och strimla paprikan.
3
Hetta upp en wok eller stekpanna, häll i oljan och låt den bli het. Ta upp köttstrimlorna från marinaden med hålslev och stek dem 1 minut i pannan. Ta upp med hålslev igen. Fräs selleri och paprika 1 minut. Lägg tillbaka köttet i oljan. Blanda soja och 1 msk vin i marinaden, rör ner det i pannan. Låt allt bli hett och servera med kokt ris och soja.