Du behöver

  • 1,4 liter mjöl
  • 1 msk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 msk olivolja
  • 15 g jäst
  • 5 dl vatten

Gör så här

1
Häll 1,3 liter mjöl, salt, socker och olja i en bunke. Smula över jästen (det ska bara vara 15 g jäst!).

2
Värm vattnet så att det är fingervarmt. Häll i bunken. Bearbeta med till exempel degkrokar i några minuter. Stjälp över degen i en form, pensla med olivolja och täck över. Jäs i en timme.

3
Mjöla en yta rikligt. Häll upp degen men knåda inte! Platta ut degen till en rektangel cirka 15×30 cm och skär i 5 avlånga bitar. Lägg försiktigt på två smorda plåtar och täck över. Låt jäsa i 2 timmar.

4
Sätt ugnen på 225 grader och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Bröden ska vara torra inuti.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.