Du behöver

  • 600-700 g rå, tärnad potatis
  • 1 stor (150 g) gul lök, tärnad
  • 2 msk smör
  • 1 +1 tsk salt
  • 1 +1 krm svartpeppar
  • 1 liter grovt hackad färsk eller fryst blandsvamp
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Senapssås:
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl mellangrädde, 27 %
  • ca 3 msk grovkornig söt senap

Gör så här

1
Fräs potatis och lök i smör. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar och låt steka mjukt under lock på svag värme.

2
Fräs svampen i olivolja på medelstark värme tills vätskan kokat in. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar och blanda med potatis-lökblandningen.

3
Koka upp mjölk och grädde till såsen. Rör ner senapen och smaka av. Om du vill ha såsen tjockare, red såsen med maizenamjöl utrört i lite mjölk.

4
Servera pytten överströdd med hackad persilja till såsen och nystekta isterband.


Kommentar:
En favorit från Roger Karlsson, isterbandsälskare och köksmästare på Vasamuseets restaurang.
Välj korv till som passar vid eventuell allergi.