Du behöver

  • 2 msk olja
    2 gula lökar i klyftor
    1 purjolök i stavar
    500 g kålrot i bitar
    4 morötter, halverade
    1 grön och 1 röd paprika i bitar
    1 tsk gurkmeja
    1 tsk salt
    vatten
    1 tsk paprikapulver
    Couscous:
    2 1/2 dl vatten + 1 msk olivolja
    2 1/2 dl (1/2 pak

Gör så här

1
Hetta upp olja i en traktörpanna och fräs först lök och purjo, sedan kålrot, morot och paprika. Rör ner gurkmeja och salt. Späd med vatten tills det knappt täcker. Koka tills morötterna är knappt mjuka, cirka 10 minuter. Häll upp spadet och krydda det med paprikapulver i en såssnipa.

2
Koka upp vatten, olja, salt och chili. Häll i couscousgrynen och lägg på lock. Låt svälla 3 minuter. Rör ner smöret och låt svälla ytterligare 2 minuter.

3
Lägg upp det gröna på högen med couscous. Skeda lite spad över och servera resten till.

4
Kött-älskare kan äta kryddiga chiliprinsar till.