Du behöver

  • 4-8 bakpotatisar
    1 förpackning (ca 140 g) bacon
    1 ask (125 g) bakad leverpastej
    ca 10 cm purjolök
    1/2-2 vitlöksklyftor
    1/2 kryddmått kajennpeppar
    2 krm grovmalen svartpeppar
    Tillbehör:
    smörgås- eller saltgurka
    pickles

Gör så här

1
Borsta potatisarna väl. Stick i skalet, eller gör ett kryss, annars är det risk att potatisarna exploderar.

2
Lägg potatisarna mitt i ugnen på gallret. Tillaga dem i 200 graders ugnsvärme cirka 1 timme, lite beroende på potatisarnas storlek.

3
Klipp ner baconskivorna i strimlor i het stekpanna. Stek bitarna knapriga. Dra stekpannan från värmen och låt kallna.

4
Rör pastejen med baconbitarna och de strimlade löksorterna. Smaka av med kajenn- och svartpeppar.