Nyttigt till förrätten

Jag undrar vad jag kan ha för nyttigt till min tapasförrätt – jag har lufttorkad skinka + spanska starka korvar. Vad passar bra till? / Elisabeth Johnson

Svar:

Hej Elisabeth,
För att göra din förrätt nyttig kan oliver passa bra, de innehåller bra fetter och är dessutom goda. Så kanske lite körsbärstomater kan få lysa upp med sin klara röda färg, samtidigt som de bidrar med lite vitaminer osv. Att bjuda ett gott bröd är alltid populärt. Varför inte försöka finna ett, eller baka ett, bröd på surdeg. Gör sedan en blandning med olivolja och kryddor som ni doppar brödet i, det är hälsan själv. Förvisso bidrar oliver och olja med mycket kalorier men de är nyttiga fetter som vi behöver äta mera av. Du skulle säkert kunna finna en aubergineröra på bordet i Spanien också. Åter kommer olivoljan in som du steker auberginen i. Sedan kan du smaka en utmärkt förrätt och jag önskar redan nu smaklig måltid. Vänliga hälsningar Dietist Bim