Lakebiffar med osttopping

Du behöver 600 g lakerygg (skinn- och benfri ryggfilé) 1 gul lök 2 tsk salt 3 dl vispgrädde 2 ägg 1 1/2 msk potatismjöl 2...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g lakerygg
  • (skinn- och benfri ryggfilé)
  • 1 gul lök
  • 2 tsk salt
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 2 krm vitpeppar
  • smör till stekning
  • 1 dl riven Västerbottensost

Gör så här

1
Skär fiskfilén i bitar och grovhacka löken. Lägg fisk, lök och salt i matberedaren och kör samman ingredienserna.

2
Tillsätt grädden i en stråle genom locket medan matberedaren går på knappt halv fart till en smidig färs. Blanda slutligen ner ägg, potatismjöl och peppar.

3
Forma färsen till biffar på en fuktad skärbräda. Stek dem gyllene på båda sidor, cirka 2 minuter på varje sida, i smör i en stekpanna. Så långt kan biffarna förberedas.

4
Före servering läggs biffarna på en ugnsplåt, riven ost strös på och plåten sätts in högt upp i ugnen i 225 grader några minuter tills osten smält.

5
Servera de varma biffarna på bröd med sallad och tomat till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top