Du behöver
- 600 g lakerygg
- (skinn- och benfri ryggfilé)
- 1 gul lök
- 2 tsk salt
- 3 dl vispgrädde
- 2 ägg
- 1 1/2 msk potatismjöl
- 2 krm vitpeppar
- smör till stekning
- 1 dl riven Västerbottensost
Gör så här
1
Skär fiskfilén i bitar och grovhacka löken. Lägg fisk, lök och salt i matberedaren och kör samman ingredienserna.
2
Tillsätt grädden i en stråle genom locket medan matberedaren går på knappt halv fart till en smidig färs. Blanda slutligen ner ägg, potatismjöl och peppar.
3
Forma färsen till biffar på en fuktad skärbräda. Stek dem gyllene på båda sidor, cirka 2 minuter på varje sida, i smör i en stekpanna. Så långt kan biffarna förberedas.
4
Före servering läggs biffarna på en ugnsplåt, riven ost strös på och plåten sätts in högt upp i ugnen i 225 grader några minuter tills osten smält.
5
Servera de varma biffarna på bröd med sallad och tomat till.