Tacogratäng med guacamole

Den här tacogratängen går inte av för hackor. Chipsen på toppen blir en riktigt snyggt garnering och med guacamole till blir det underbart gott.

Du behöver

    4 portioner:
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 2 påsar tacokrydda, à 30 g
  • 3 paprikor, olika färger
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 160 g majskorn
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl riven ost
  • salt och peppar
  • Guacamole:
  • 2 avokador
  • 1 tomat
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk pressad citronsaft
  • Tillbehör:
  • tortillachips
  • sallad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Stek färsen smulig i olja, strö över tacokrydda och lägg färsen i en form. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka all lök. Fräs allt i olja.

2

Lägg i majskornen och fräs lite till. Till-sätt krossade tomater och småkoka i 10 minuter. Häll såsen i formen och blanda med färsen.

3

Blanda crème fraiche, majonnäs, ost, salt och peppar och bred över färsen. Gratinera mitt i ugnen i 30 minuter.

4

Guacamole: Hacka tomaten grovt. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och gröp ur avokado. Mixa tomat, lök, vitlök, avokado och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

5

Servera gratängen med guacamole, tortillachips och sallad.

Scroll to Top