Du behöver
-
4 portioner:
- 500 g nötfärs
- 2 msk olivolja
- 2 påsar tacokrydda, à 30 g
- 3 paprikor, olika färger
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 160 g majskorn
- 400 g krossade tomater
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl majonnäs
- 2 dl riven ost
- salt och peppar Guacamole:
- 2 avokador
- 1 tomat
- ½ gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk pressad citronsaft Tillbehör:
- tortillachips
- sallad Ugn: 225°
Gör så här
Stek färsen smulig i olja, strö över tacokrydda och lägg färsen i en form. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka all lök. Fräs allt i olja.
Lägg i majskornen och fräs lite till. Till-sätt krossade tomater och småkoka i 10 minuter. Häll såsen i formen och blanda med färsen.
Blanda crème fraiche, majonnäs, ost, salt och peppar och bred över färsen. Gratinera mitt i ugnen i 30 minuter.
Guacamole: Hacka tomaten grovt. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och gröp ur avokado. Mixa tomat, lök, vitlök, avokado och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Servera gratängen med guacamole, tortillachips och sallad.